Čokoláda v puse, nebe v puse


To, na co se právě díváte, je relikt obalu od jedné z nejlepších čokolád, jakou jsem kdy jedla. Ano, přiznávám se bez mučení, jsem čokoholik, a pokud mi někdo zamává před nosem touhle voňavou dobrotou, mám reflex myš - sýr:-)
A kde se tahle mňamka vzala? Přímo z podniku, o kterém se teď dost často mluví, kam davy mlsných závisláků s abstinenčními příznaky chodí nasávat, ať už vůně nebo horkou čokoládu - z Choco Café v Liliové ulici 4, kousek od Náprstkova muzea.
Kdykoli jsem tam zavítala, bylo v podniku, který není největší, naprosto plno. Zajímavé je dívat se na osazenstvo - všichni mají na tvářích ( kromě čokolády) blaženě nepřítomný výraz a vyškrabují tu horkou dobrotu ze skleniček. Dala jsem si tu čokoládu dvakrát (vbrzku mě čeká další návštěva) a musím říct, že s pudinkovou náhražkou, jakou dostanete v polovině podniků, kde se odvážíte říct si o horkou čokoládu, se to nedá srovnat. Jídelní lístek - úmyslně říkám jídelní, protože v Choco Café si můžete dát i dezerty, salát nebo jednu z mnoha bruschett - vás v sekci horkých čokolád upozorní na to, že jakákoli čokoláda, kterou si objednáte, je z rozpuštěné 100 g tabulky 72 % čokolády, a to už stojí za to.
Výběr je bohatý, od hořkých čistých čokolád proslulé značky Valrhona, přes fantastické klasiky typu čokoláda s chilli, až po čokoládu s horkým ovocem ( jahody, banány, lesní směs). Kromě toho si u popíjení horké voňavé lávy prohlížíte výstavku tabulkových čokolád nejrůznějších příchutí a druhů, které si můžete koupit a vychutnávat doma, ať už dáváte přednost tradičním chutím, nebo chcete vyzkoušet něco nového,jako je hořká čokoláda s růžovým pepřem, quinoou atd.
Za pozornost stojí i interiér kavárny s mnoha starými fotografiemi a celkově velmi příjemnou atmosférou, mnoha předměty souvisejícími s výrobou čokolády a možností koupit si keramiku, nebo vystřihovací oblékací panenky:-)
Celkově mě prostě Choco Café dostalo, ale přece jen mám jednu výtku. Pokud jdu někam, kde se podává něco tak úžasného, jako je horká čokoláda světových značek, dokáže mě skutečně zklamat, když si uvědomím, že vykouzlit na tvářích personálu milý český úsměv je téměř nemožné. Ne, že by měl člověk pocit, že obtěžuje, ale marná snaha o oční kontakt a strohé jednání není něco, co by se k podniku tohoto typu hodilo. Možná budu mít štěstí příště:-)

Komentáře

  1. no asi viem kde si zajdem na cokoladu v hrnecku. Naposledy som nieco podobne mala pred par rokmi v Brne, tak si mi spravila chute :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jako rozhodně doporučuju, když koukáš, jak venku sněží a ty se prodlabáváš čokoládou...mňam:-)

    OdpovědětVymazat
  3. při další návštěvě Prahy to nesmím vynechat!!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva