Frknutí do moučkového cukru II.

Chci tímto poděkovat panu Cuketkovi, že resuscitoval dobrou českou remosku. Klasika našich babiček a maminek se znovu vrací na scénu v plné parádě, a pokud neuděláte nějakou osudovou chybu (například nebudete sahat na kovové díly, když je remoska pod proudem:-)), tak není důvod, proč si neužít variace na x způsobů, které remoska přináší. Já do ní nalila to nejobyčejnější bábovkové těsto ( dva hrnky polohr.mouky, hrnek cukru krupice, jeden vanilkový cukr, hrnek mléka, dvě vejce, půl hrnku oleje, prdopeč, rumové aroma - lze vynechat, případně nahradit jakýmkoli, které máte rádi, kakao na obarvení poloviny těsta) a výsledek dopadl na jedničku. Jen připomínka k tomu prdopeči, pokud používáte, jako já, vinný kámen, dejte ho tak nevrchovatou půlku polévkové lžíce, možná i víc, my s přítelem totiž preferujeme moučníky tohoto typu hutnější.
Samozřejmě, když jsme teď v sezóně, můžete těsto oživit i nějakým tím drobnějším ovocem a šup s tím do remosky, čekejte, čuchejte, jak to krásně voní, těšte se, vyklápějte, cukrujte a jezte:-)



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva