Klobásové tagliatelle
Dnešní příspěvek opět vytvořila, otestovala, nafotila a popsala kamarádka Helena, které děkuju za další rychlý a nenáročný recept, který v pohodě zvládnete do půlhodinky od příchodu z venku. Suroviny většinou máte doma, rozpočet taky nezruinujete a jednotlivé ingredience s dají obměnit podle sezóny či chuti.
250g tagliatelle
8 rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
200g klobásy
Olivový olej
Parmezán na servírování
Tohle jídlo jsem dnes zkoušela poprvé a vyšlo tak, že ho
děti snědly plný talíř, takže prošlo:) Sama bych ale příště upravila množství
klobásy a rajčat a to zmenšením množství klobásy na 150g a zvýšením počtu
rajčat na 12.
Před začátkem příprav je potřeba vše připravit – rajčata
nakrojit do kříže na vrcholku, spařit, oloupat a nakrájet na asi 2cm kousky.
Cibuli najemno, česnek prolisovat, klobásu nastrouhat nahrubo. Některé klobásy
jdou strouhat velmi špatně, sama jsem nenašla ideální způsob jak klobásu
rozdělit na drobné kousíčky, strouhání zatím fungovalo nejlépe. Klobása tvoří
hlavní chuť pokrmu, zastupuje zde funkci koření, proto zvolte takovou, kterou
máte opravdu rádi. Já zkusila klobásu Gyulai a příště bych zvolila nějakou méně
slanou s výraznější masovou a paprikovou chutí.
Dáme vařit těstoviny, ve zbývajícím čase připravíme ostatní.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli do sklovita, přidáme
klobásu, asi 3 minuty promícháváme až se klobása rozvoní, na minutu ještě
přidáme česnek.
Přidáme rajčata, pořádně promícháme, ztlumíme plamen,
přikryjeme a necháme 5-8 minut probublávat, propojí se chutě a upraví se
konzistence. Pokud je ve směsi příliš vody z rajčat, necháme ji odpařit.
V tu chvíli jsou již těstoviny uvařené, vmícháme je do omáčky.
Podáváme s parmazánem. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat