Občas k tomu prostě dojde. V lednici vám měkne několik banánů, postává osamocená plechovka hrušek v nálevu a vy si říkáte, co s tím. Vždycky se v takovém případě koukám, jestli mám taky mouku, máslo, mléko a cukr, protože upéct ovocnou buchtu trvá čistého času ani ne hodinku, a kolik je z toho pokaždé slávy!! Upozorňuji předem, že recept je dělaný od oka, takže je roztažitelný podle počtu strávníků, já pekla v klasickém "buchtovém" pekáčku. Suroviny: hladká mouka (kdo má odměrky zvané "cups", tak to byly 4 vrchovaté největší) 2 cups cukru krystal (1 největší cup je 100 ml) 1 vanilkový cukr 1 cup rozpuštěného másla 2 vejce velikosti M mléko, podle hustoty těsta lžička prášku do pečiva hruškový kompot (nebo i čerstvé hrušky) 2 zralé banány (do základního těsta lze přidat citronovou kůru a šťávu, ale nemusí být) Hladkou mouku, oba druhy cukrů, vejce, mléko a rozpuštěné máslo smícháme dohromady. U másla pozor, aby bylo vlažné a vejce se nesrazila, přikrůpávejte ho
ten sachr vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatA to mi mamka pořád nevěří, jaká je šikovná, i když je to pravda:-) Díky!!
Vymazat