Kuskus se špenátem, kurkumou a olivami

Dneska nemám čas ani náladu na dlouhé vyvařování, a v takových případech přichází na řadu kuskus. Tenhle je s čerstvým špenátem, kurkumou a olivami a je tak rychlý, že vám nezabere víc, jak 15 minut.
Potřebujete:
hrst pokrájeného masa - já použila zbytek kvalitní šunky, ale dá se využít i kuře, když vám zbude po pečení atd.
dvě hrsti kuskusu
1 ČL kurkumy
1ČL garam masaly
1/2 ČL hrubé soli
1 hrst čerstvého špenátu
černé olivy podle chuti
olivový olej, máslo
Na olivovém oleji chvilku restujte šunku/maso a koření. Přidejte špenát a míchejte,asi do minuty ovadne. Přisypte kuskus, rychle zamíchejte a podlijte vodou. Ta se, za stálého míchání, vstřebá a kuskus změkne. Přidejte olivy nakrájené na kolečka. Dosolte, případně přidejte ještě trochu kurkumy.



Komentáře

  1. Zdravím, kuskus se špenátem, kurkumou a olivami je za mě bezvadná kombinace exotických chutí. Zatím jsem tenhle recept nezkoušela, ale určitě ho brzo vyzkouším. Ráda vařím zdravá jídla, abych měla jistotu, že celá rodina žijeme, co nejzdravěji. Manžel se syny se věnují sportu, a tak vyvážená strava je pro ně základ. Máte taky nějaký oblíbený recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, kuskus se špenátem, kurkumou a olivami zní jako vynikající kombinace. Mám podobný oblíbený recept s quinou místo kuskusu a přidávám do něj opečená cherry rajčata, nakrájený avokádo a čerstvé bylinky. Je to perfektní lehká a zdravá volba, kterou máme rádi celá rodina, jak k obědu, tak i k večeři. Doporučuji vyzkoušet.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva