Velikonoční ohlédnutí

Tak jsme oslavili zase jedny Velikonoce. Doufám, že jste to všichni přežili ve zdraví - tzn. dámy nesedí na polštáři, protože přes jelítka na pozadí nemůžou jinak a pánové okoštovali tekutou koledu s Mírou:-)
Já strávila svátky na Žatecku, a tak jsem byla přímo v epicentru jarních zahrádkářských prací. Zvesela jsme s příbuznými sázeli brambory, řádkovali jako zběsilí a teď už se jen pokoutně těším, jakou že úrodu zemáků si na podzim odvezu do Prahy.
Abych zkrátila ono trýznivé čekání, objednala jsem zase jednou bedýnku (viz. předchozí příspěvek). Takže tu právě sedím mezi mrkví, jarní cibulkou a jánevímčímvším dalším, blaženě chroupu jablíčko a pozoruju, jak se v bytě zabydlují petrželka a pažitka v květináči.
Jaro je v tomhle prostě úžasné. Všechno se probouzí k životu, člověk má najednou zase plno chuti do práce, usmívá se do slunce, vítá první deštíky, které zajistí, že všechno vyklíčí, jak má a je mu dobře. Je to podle mě totiž jeho přirozenost, těšit se z obyčejných radostí života, na které se, v době supermarketů, nadnabídky a všech těch od hlíny očištěných, nablýskaných plodů, co jsou jeden jako druhý a vůbec nechutnají po sluníčku, často zapomíná. S údivem znovu objevujeme věci, které by naše prababičky považovaly za naprostou samozřejmost, ba nezbytnost. A tak pěstujte, nevadí, že jen za oknem v truhlíku a užívejte si všechny ty zázraky a vůně přírody, nejlepšího supermarketu vůbec:-)
Krásné jaro!!!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva