Libanonský kakaový koláč s tahini
Bez mučení přiznávám, že tenhle recept jsem nevymyslela, inspirací mi byly Lola´s Cupcakes . Recept je původem libanonský a jeho chuť osloví asi všechny z vás, kteří máte rádi sezam a sezamovou pastu tahini. Tady navíc v kombinaci s tekutým medem a opravdu značným množstvím kakaa. Uvažovala jsem i o možnosti nedávat jen kakao, jak uvádí recept, ale dát 50:50 s rozpuštěnou čokoládou. Vznikly by vlastně trochu takové libanonské brownies:-) Tenhle recept potěší všechny, kteří nechtějí do pečení přidávat bílý cukr a vejce. Mléko můžete nahradit mandlovým nebo sójovým, já dala klasické kravské. Na koláč o průměru 23 cm budete potřebovat: 60 g neslazeného kakaového prášku 270 g prosáté hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva (malá rada - použila jsem samokypřicí mouku a prášek do pečiva už neřešila, dala jsem jen sodu, viz níže) 1 lžičku jedlé sody špetku soli 295 g pasty tahini 225 g tekutého medu (já dala lesní) 1 velký rozmačkaný banán 1lžičku vanilkového extraktu 270 ml
Komentáře
Okomentovat