Rybodlak

Jen málo z vás asi nezná portál Fler.cz. Alternativní server, kde si můžete koupit originální, ručně dělané výrobky všeho druhu, od oděvů po nábytek přes šperky, přitáhl už několik tisíc tvořilů a tvořilek. Z pohledu foodieho je nejzajímavější sekce Jídlo a floristika, kde je vystavena nabídka nejrůznějších pochutin. Když pominu zběsilý úprk od různě až hrůzně potahovaných dortů (vážně si někdo myslí, že zeleno - modro - žlutý dort s travičkou, fotbalovým míčem, žouželkama atd. je vrchol vkusu?), za zmínku rozhodně stojí marmelády a sirupy. Konkrétně jeden výrobce, prodávající pod nickem Rybodlak


Je to vlastně rodina, a co vás zajímá, to si o nich přečtete na jejich profilu. Sympatické je, že své bylinkové sirupy vyrábějí na základě několika generací prověřeného souboru receptů, očividně s láskou a hlavně poctivě. Dostala jsem se k nim vlastně náhodou - moje šéfka se totiž v práci neustále oháněla Sirupem z pomerančových květů, který voněl (a prý i chutnal) tak božsky, že jsem se rozhodla pár rybodlačích vzorků otestovat taky. Nepřeháněla - jakmile zásilka dorazila a pustili jsme se v rodině do koštování, bylo jasné, že máme novou závislost. Meduňka, šalvěj, třezalka, jitrocel, pomerančový květ, pampeliška....to je jen velmi skromný výčet sirupové produkce. Objednat si můžete 100g "na ochutnávku" ( i v sadách, tzn. od každého něco), a potom regulérní 600 g balení. Krom toho prodává Rybodlak i bylinné čaje (skvěle se osvědčily při chřipce), bylinky a koření, buď jednodruhové, nebo směsi.
Jednání je rychlé a velmi vstřícné, platíte předem převodem na účet a jakmile peníze dorazí, obratem je vám zaslán balíček. V Praze je možné i osobní předání.
Celkově můžu Rybodlaka jen doporučit, a jen doufám, že vydrží opravdu dlouho:-)

Komentáře

  1. Mám chuť minúť práve zarobené peniaze... :)

    OdpovědětVymazat
  2. nebudeš litovat:-))) a rozhodně vyzkoušej ten z pomerančových květů, mňaaaam

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva