Co kdyby...

Kdybyste věděli, že vám do konce života zbývají už jenom tři dny, co byste v posledních okamžicích své pozemské existence jedli? Užívali si zamilovaných pochoutek k prasknutí podle hesla " není žádná kalorie, kterou bych si neoblíbil/a", nebo se snažili experimentovat?
Pokud je pravda, že nás v roce 2012 čeká apokalypsa, je potřeba si zbývající čas dobře rozvrhnout. Jako špatné se jeví rozhodnutí se pod tlakem blížícího se finiše nacpat dokulata, protože hrozí nebezpečí, že váš konec v takovém případě přijde ještě dřív, než uvidíte závěrečné titulky téhle planety ( a kdo by o to chtěl přijít, že). Zajídat stresuplné čekání třeba zmrzlinou zase přináší riziko ochraptění a nebudeme přece vítat přechod do jiné sféry chrchláním. Je to prostě těžká volba a nezbývá, než dát na potřeby našeho těla.
Co se mě týče, je to jasné. To, že do dvou let neochutnám třeba ústřice ve mě úzkostné stavy opravdu nevyvolává a nechám ta zvířátka, aby si užila zbytek svých slizkých životů po svém, bez toho, abych je paralyzovala citronem a vsrkávala jejich ochromená tělíčka. Na druhou stranu se v oněch posledních třech dnech, po předchozím dvouletém vyřazování různých favoritů mého jídelníčku, kterých vskutku není málo, budu šťastně futrovat třeba svíčkovou, gyrosem i "obyčejným" chlebem s máslem, až budu mít boule za ušima. A až přijde onen osudový okamžik a já uvidím na obloze meteorit, zanechávající za sebou žhavou stopu budoucí zkázy, statečně se mu postavím se lžící v ruce. A ta lžíce bude umazaná od maminčiny bramboračky.

Komentáře

  1. Ty jsi namouduši zakopaný literární talent. Že by se ty hory knížek přetavily do použitelného stavu? Inu alespoň vím, že investice do papíru nebyla marná. :o))))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva