Jedenáctero v Angelatu, aneb food pípšou

1. Nemineš Angelato bez povšimnutí.
2. Nevejdeš v Angelato zamračený.
3. Neodepřeš si potěšení své.
4. Nepomyslíš si cosi o p.deli, když turista před tebou dostane poslední porci tvé oblíbené příchutě.
5. Nebudeš se bát experimentovat.
6. Citlivě zkombinuješ vybrané příchutě své.
7. Neodhryzneš kus kornoutu sousedova.
8. Nikdy nezradíš Angelato tím, že by sis dal mrňavou zmrzlinku o ulici dál.
9. Blaženě funěti budeš, kdykoli se někdo zmíní o Angelatu.
10. Budeš do Angelata vodit každého přítele, který projeví zájem o zmrzlinu.
11. Pojmenuješ své dítě Angelato, ať to bude holka, nebo kluk:-)))))))




Nebojte, nezbláznila jsem se, jen jsem prostě zapřisáhlý angelatorián. Půl roku o jejich zmrzlině sním, abych si dneska konečně dopřála malé ulepené potěšení. Seděla jsem na lavičce, připadala si děsně cool, asi jako Julia Roberts v Jíst, meditovat, milovat a blaženě nořila lžičku do kombinace pistáciové zmrzliny a stracciatelly. Můj drahý půlka šel do kávové (jinak mé nejoblíbenější) a kokosové (aby následně nevydržel a dal si ještě jeden kopeček makovo - švestkové).


Dneska byl vůbec den plný dobrot a překvapení. V minulém příspěvku jsem psala o medvědím období letargie, které dneska skončilo v kavárně Kafíčko v Truhlářské ulici. Kamarádka Maruška, která se mnou věrně obráží každou kavárnu, kterou kde najdu, si totiž dala i zákusek - malinký, rozkošný cupcake od holek ze Sweets´n´Sins, které tímto zdravím. Jinak víděňská káva a coffee iceshot nezklamaly, a rozhodně to nebyla poslední Kafíčková návštěva. K příjemné atmosféře přispívá rozhodně i výzdoba kavárny a milé rozdělení do boxů s polštáři, člověk se prostě cítí jako u starého známého.



A vítězem dne vyhlašuju svojí maminku, která navařila geniální švestkové knedlíky, tak geniální, že kdybyste je ochutnali, chtěli byste její adresu. A tu vám nedám. Nikdy!!!!:-)


Komentáře

  1. Anděl na nebesích seslal nám zmrzlý chléb vezdejší... Ha ha moc vtipné jedenáctero!

    Teda, už jsem tam dloouho nebyla, ale vzpomínka na "moji" lískooříškovou příchuť je stále živá.

    A ta nevinná poznámka v textu - že prý mají makovo šveskovou! To jako fakt? A to je legální takhle vábit lidi? Bože! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, a je tak božská, že i okolo jdoucí nám jí záviděli:-)) Trochu nakyslá, trochu sladká, všeho akorát...MŇAM!!

      Vymazat
  2. Teda, tu makovou jsem si představovala lepší, v Maďarsku jsem teď měla skvělou.. a tahle jejích kvalit nedosahovala, mák mi připadal hrubější a méně výrazný a nasládlý, švestku jsem měla asi jen jeden kousek 1x1 cm:)
    ale jinak je to jedna z nej zmrzlin v Praze, mimo fantastické Tři Kopečky a také dobrý Cream&Dream, ale tam mi připadají slečny obsluhující mimózní a bez výrazuu, nemám chuť tam pak chodit. Angelato je komplexnější zážitek:)

    OdpovědětVymazat
  3. Když to je ono, hodně to dělá celkový zážitek. Tři kopečky, o tom žádná, ty jsou super:-) Jinak ta chuť, víš jak, dokud člověk nemá srovnání, tak bere tuhle variantu jako nejlepší už jen díky standardní kvalitě Angelata.:-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva