Klobásové tagliatelle


Dnešní příspěvek opět vytvořila, otestovala, nafotila a popsala kamarádka Helena, které děkuju za další rychlý a nenáročný recept, který v pohodě zvládnete do půlhodinky od příchodu z venku. Suroviny většinou máte doma, rozpočet taky nezruinujete a jednotlivé ingredience s dají obměnit podle sezóny či chuti. 

250g tagliatelle
8 rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
200g klobásy
Olivový olej
Parmezán na servírování

Tohle jídlo jsem dnes zkoušela poprvé a vyšlo tak, že ho děti snědly plný talíř, takže prošlo:) Sama bych ale příště upravila množství klobásy a rajčat a to zmenšením množství klobásy na 150g a zvýšením počtu rajčat na 12.
Před začátkem příprav je potřeba vše připravit – rajčata nakrojit do kříže na vrcholku, spařit, oloupat a nakrájet na asi 2cm kousky. Cibuli najemno, česnek prolisovat, klobásu nastrouhat nahrubo. Některé klobásy jdou strouhat velmi špatně, sama jsem nenašla ideální způsob jak klobásu rozdělit na drobné kousíčky, strouhání zatím fungovalo nejlépe. Klobása tvoří hlavní chuť pokrmu, zastupuje zde funkci koření, proto zvolte takovou, kterou máte opravdu rádi. Já zkusila klobásu Gyulai a příště bych zvolila nějakou méně slanou s výraznější masovou a paprikovou chutí.


Dáme vařit těstoviny, ve zbývajícím čase připravíme ostatní.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli do sklovita, přidáme klobásu, asi 3 minuty promícháváme až se klobása rozvoní, na minutu ještě přidáme česnek.

Přidáme rajčata, pořádně promícháme, ztlumíme plamen, přikryjeme a necháme 5-8 minut probublávat, propojí se chutě a upraví se konzistence. Pokud je ve směsi příliš vody z rajčat, necháme ji odpařit. V tu chvíli jsou již těstoviny uvařené, vmícháme je do omáčky.






Podáváme s parmazánem. Dobrou chuť.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva