Janova pec

Od té doby, co do českých domácností vtrhli se svými barevnými tubusy kluci z Mixit.cz, stoupla poptávka po kvalitním müsli celkem výrazně. Poznali jsme, že cereálie a müsli se dají dělat i poctivě, bez zbytečných přídatných látek a přehršle cukru. Že miska cereálií není jen slepičí zob pro modelky, ale i poměrně chutná záležitost. Proto když mi nedávno kamarád psal o Honzovi, který pod etiketou Janova pec vyrábí domácí pečené müsli, měla jsem jasno. Chci. To. Ochutnat.



Janova pec zatím nabízí tři druhy müsli - ovocné (400 g za 89 korun), semínkové (400g za 79 korun) a čokoládové (400 g za 99 korun). Všechny typy jsou slazené medem a pečené, poněkud netradičně, na olivovém oleji. Ochutnala jsem od každého balení vzorek, otestovala müsli jak samotné, tak v jogurtu, a nakonec jsem na pomoc přizvala i svého drahého půlku, aby byl výsledek objektivnější.
Ovocné müsli je doslova nacpané ovocem i ořechy. Z ovoce jsou zastoupené brusinky, kokos, papája, ananas a banán. Müsli není přeslazené a medomilové  mu v jogurtu rozhodně věnují ještě lžíci medu navíc, nicméně chuťově je vyvážené, chutná příjemně pečeně a olivový olej kupodivu neovlivňuje chuť směrem k negativnímu hodnocení, jak jsem se bála (přecejen, jeho chuť bývá výrazně specifická). Jednoznačným pozitivem, které se vine celkovým hodnocením, je fakt, že pokud kousnete do ořechu, okamžitě se, příjemně opečený, rozpadne v ústech a nevylomíte si zub.
Čokoládové müsli, které je, slovy Honzy, nejoblíbenější a nejprodávanější si nás naprosto získalo celými (!) para ořechy. Nevím jak vám, ale mně když někdo dá pečený para ořech, je to můj nejlepší kamarád:-) V kombinaci s banány, kešu, kokosem a čokoládou jasný hit. Chutná to jako něco, co jste milovali, když jste byli malí, ale nevíte přesně, co to je. Jisté je, že po misce tohohle müsli vám na patře zůstane sladce nostalgický pocit.
Semínkové müsli obsahuje konopná a slunečnicová semínka a sezam, který já osobně moc nemusím, takže se tenhle druh favoritem nestal, což ovšem neznamená, že by chuťově nebyl kvalitní, naopak. Po blahu čokoládové varianty prostě jen neměla zdravější verze šanci zazářit:-). Nicméně kdo je semínkový typ a dbá nejen na linii, ale taky na kvalitu nehtů a vlasů, směle do toho.
Celkově můžu na základě této první ochutnávky Janovo müsli doporučit. Další projekt srdcaře, který se nebojí jít s kůží, resp. vločkami na trh. Do budoucna by to určitě chtělo popracovat na internetových stránkách, případě na větším rozšíření po prodejnách, nicméně na to všechno určitě dojde. Příjemná je také ochota dovézt müsli osobně, takže se můžete případně vyptat na další otázky, které by hlodaly vaše duše.

Hodnocení: 95%



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Libanonský kakaový koláč s tahini

Banánovo - hrušková buchta

Domácí chalva